www.flammehuset.no
Copyright 2012 Flammehuset
Påmelding Nyhetsbrev!              Sidekart       
   Hjem      Fordypning      Hund og Adferd
Dyretolk med spesialisering mot Hund og Adferd

 
Foto: Karin H. Ødegaard"Dyrekommunikasjon sammen med kunnskap om hund og adferd er nyttig å kunne kombinere. Selv har jeg blant annet jobbet mye med hund og eier på privattimer, hvor jeg etter ønske fra eier har gjort en dyresamtale på forhånd. Jeg kan da få informasjon rett fra 'kilden' om hva som er årsaken bak en adferd- eller en endring i adferd.

Hvis en hund plutselig begynner å tisse inne etter å ha vært renslig lenge, så tenker vi ofte ikke på at det kan være en bakenforliggende årsak,- som er noe annet en fysiske plager eller en 'uskikkelig hund'. Gjennom en dyresamtale kan vi for eksempel få vite at tissingen kommer av endringer i hverdagen, en hendelse eller ønske om oppmerksomhet fra eiere som har fått ny kjæreste, ny jobb eller lignende. Går vi enda dypere så kan også adferden speile eier, og noe hunden gjør for å gjøre eier oppmerksom på noe om seg selv.

Vi kan også få opplysninger om hva hunden ønsker å jobbe med i form av aktivisering og trening, hva den liker/ikke liker, om den har smerter og ubehag noe sted, osv. På denne måten kan vi tilrettelegge hverdagen, trening og aktivisering.- og hjelpe hunden hvis den har plager enten fysisk eller mentalt.
 
Dette- sammen med kunnskap om rasenes nedarvede arbeidsegenskaper, hundens språk og signaler m.m. gir i alle fall meg en mye enklere hverdag, et sterkere forhold- og dypere forståelse mellom hundene mine og meg".
 
- Det er viktig å understreke at dyrekommunikasjon ikke skal erstatte hjelp og behandling fra veterinær, men det kan være en god hjelp på veien og ved siden av.
 
 
Karin H. Ødegaard-
Dyretolk, alternativbehandler og Hundeeierinstruktør
med spes. komp. innen adferd og rasekunnskap
(Humanimal Care & Everyday Dog)
 
 

 
Informasjon om Hund & adferd, kurs m.m.:
 
 
 
 
 
Kontakt Flammehuset v/Merete Jacobsen: Tlf: +47 975 28 423 eller E-post: merete@nordrebrevig.no
(Henvendelser angående kurs, dyretolk- timer eller andre spørsmål - ta kontakt via telefon eller e-post)
 

Du finner våre kurs hos

 
Logo: Maria Design - Webdesign: Karin H. Ødegaard
Fotos på flammehuset.no: Privat/shutterstock.com